Meer blauw op straat?

Kon je vroeger met grote zekerheid voorspellen dat als er ergens een blauwe parkeerzone kwam, de gemeente binnen afzienbare tijd overging op betaald parkeren. Zie je tegenwoordig dat er steeds meer blauwe zones komen zelfs al op plekken (echt waar, het bestaat!!) waar voorheen alleen betaald parkeren mogelijk was.

In het dorp waar ik woon is het centrum waar zich de meeste winkels bevinden gemodeniseerd en absoluut aantrekkelijker gemaakt. En ook bij ons doen ze dus mee met de trend meer blauw op straat. De parkeerschijf dus. Trouwens wat mij wel weer verbaasd is het gemis van zebrapaden, hoeft niet zegt de gemeente het is een winkelgebied (andere snelheidsregels e.d.). Volgens mij blijft het toch ook gewoon een doorgaande weg. Ik zal er wel niks van snappen.

Maar goed de blauwe schijf dus. In ons dorp is na de opknapbeurt van het centrum het aantal parkeerplaatsen in het winkelgebied afgenomen dus sneller vol (er is parkeerruimte gemaakt buiten het winkelgebied). Dat de helft van de ruimte ingenomen wordt door winkelmedewerkers en bewoners tja dat wil je als winkelier niet.

 

Is die oude vertrouwde parkeerschijf dan een uitkomst? Misschien wel al was het alleen maar om de, zoals bij ons beperkte parkeerruimte vrij te houden voor diegene  waar het voor bedoeld is, het winkelende publiek.

Het kan werken, maar dan moet er wel op gecontroleerd worden dat er geen misbruik van gemaakt  wordt.. Een mooie taak voor wie, de politie? Ik denk dat die zouden willen dat ze tijd genoeg hadden om zich hiermee bezig te houden. Uiteindelijk zal het wel door de ondernemers zelf gedaan worden….

Wat denk jij? Meer blauw op straat een goede zaak?

NEEM CONTACT OP

We zijn op dit moment niet online. Maar laat een berichtje achter en we nemen contact op!

Sending

©2020 Winkel Retail Advies mede mogelijk gemaakt door Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?