De Glazen Bol

 

Heeft de winkel in een redelijk dorp nog wel bestaansrecht of is het uitzichtloos? Een winkelier met een winkel in zo’n dorp vroeg mij dit laatst. Nou  is dit uiteraard niet de eerste keer dat men  mij dit vraagt en, Ik moet eerlijk zijn vele ondernemers in kleine woonkernen zitten  nog dik in de crisis voor hen is het al lang  5 voor 12 geweest maar uitzichtloos?

Laten we de glazen bol er eens bij pakken en een kijkje in de toekomst nemen in een niet al te klein dorp. He daar  loop ik, ook niks veranderd zeg!!!  over het winkelplein dat er  veel gezelliger uitziet.  Men heeft hier echt eens rekening gehouden met de  consument,  voldoende parkeergelegenheid nabij  de winkels (niet te ver dat werkt toch niet in een dorp) hier en daar is het plein opgeleukt met terrasjes waar niet alleen maar de toerist zit.  Als we dan eens kijken naar het winkelaanbod zien we  meer lokale ondernemers  (en minder filiaal- ketens)  met meer specialisme en een hogere servicegraad.

Natuurlijk voor het basis assortiment kon men altijd al wel terecht  in het dorp alleen is dit aangevuld met gespecialiseerde producten.  De  winkelier heeft duidelijk ook wat gedaan aan  verkoopkunde, verkopen is tenslotte theater  de klant moet ook voor zijn plezier naar je winkel komen. Wat ik ook  heel opvallend vind  als ik verder in de glazen bol kijk is dat alle winkeliers  samenwerken om  de klanten naar hun winkelkern te trekken, zelfs de feestverlichting brandt voor elke winkel en overal staat een kerstboom met lampjes die allemaal nog branden ook!   Zelfs tijdens extra koopavonden zijn ALLE winkels open!!!!  

Specialisatie, beleving en samenwerken zullen dat de ingrediënten  zijn voor kleinere kernen om de strijd aan te kunnen met de grote kernen en het grote boze internet?    Opeens word ik wakker, heb ik  nou gedroomd over  een glazen bol???   Net als ik wil opstaan rolt er iets van mijn schoot…..

Like ons op facebook.com/winkelretailadvies

 

NEEM CONTACT OP

We zijn op dit moment niet online. Maar laat een berichtje achter en we nemen contact op!

Sending

©2021 Winkel Retail Advies mede mogelijk gemaakt door Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?