Jaarplan??

Jaarplan??

 

Vorige week had ik aangegeven om verder de winkel in te gaan, maar dat doen we volgende week.  Vandaag wil ik het hebben over jaarplannen. Het  begint alweer aardig tegen het eind van het jaar te lopen, nog 10 weken en we zitten alweer achter de oliebollen elkaar van alles toe te wensen waarvan we weten dat we de helft toch niet nakomen.  Wat daar ook onder valt is het maken van een jaarplan of nog beter een beknopt ondernemingsplan of nog mooier een combinatie van die twee.

 

Wat zet je nou in zo een jaarplan en wat heeft het voor zin? ‘ik  weet toch wel wat  ik wil’ een veelgehoorde opmerking. Fijn als je het zelf weet maar weten bijvoorbeeld je medewerkers het ook?

Wat zet je nou in zo een jaarplan? Nou het woord zegt het al, daarin noteer je wat je het komende jaar of nog beter de komende 3 tot 5 jaar met je onderneming wilt bereiken en via welke weg je dat wilt doen.

 

Naast cijfers zoals omzet, en klantenaantallen kun je er ook in vermelden;  gemiddelde besteding, urenverbruik,  omzetaandelen, stuks per bon en niet te vergeten zaken als bruto  en netto marge, omloopsnelheid, kostenstructuur etc. de bovenstaande gegevens zet je neer als budget c.q. begroting,  oftewel  datgene wat je maximaal wilt besteden  of wat je wilt realiseren.

 

Uiteraard vermeld je hoe je de zaken wilt realiseren met welke tools je het gaat aanpakken wie het gaat doen en wanneer. (een beginpunt en een eindpunt) maak het concreet in hapklare brokken.

 

Naast cijfermatig zaken staan er ook de overige plannen die gewenst zijn aangegeven.  Zoals  bijvoorbeeld;  op zoek gaan naar een extra zaterdaghulp of een verbouwing,  assortimentsaanpassing, scholing medewerkers etc. etc.

 Een beknopt ondernemingsplan gaat nog wat verder. Je gaat dan wat dieper in  op onder andere de zaak, de ondernemer ,de  concurrentie en het marktgebied.  Mocht je interesse hebben stuur mij een mail met je gegevens en ik zal je een blanco voorbeeld terug sturen. info@winkelretaildvies.nl

 

 

NEEM CONTACT OP

We zijn op dit moment niet online. Maar laat een berichtje achter en we nemen contact op!

Sending

©2021 Winkel Retail Advies mede mogelijk gemaakt door Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?