een voor allen, allen voor een in het dorp

 

 

Ik ben een echt dorpsmens(is dat een bestaand woord?) ik houd van de rust, ruimte en de kneuterigheid (positief bedoelt hoor!). wat ik echter wel jammer vind is dat de winkelstand daar ook aan het teruglopen is, gelukkig is het  niet veel meer dan in stedelijke gebieden.  Maar ja als van een bestand van 100 winkels er een verdwijnt valt dat minder op dan van een bestand van 20 winkels. Gelukkig zie je over het algemeen dat de winkeliers samen er voor proberen te zorgen dat het aangezicht in ieder geval dusdanig  gevuld lijkt. In  mijn eigen woonplaats Eerbeek, een dorp met  twee winkelkernen(daarover een andere keer meer) en ongeveer 10.000 inwoners. Op de Veluwe dus in de zomer  heeft het dorp een veelvoud van die 10.000. de leegstand valt op gelukkig nog best mee. In het centrum (pas gerenoveerd een hele verbetering dat wel maar net als zoals men beweert bij het bouwen van een huis, een goed huis is het huis wat je de tweede keer bouwt) zijn er slechts vier waarvan een.  niet echt veel dus, maar wel opvallend in een kleine kern. Zeer storend vind ik  dat alle vier  die panden er gewoon  niet uitzien, vieze ramen, pui en of totale buitenzijde. De verhuurder/eigenaar zal er op gewezen moeten worden dat de panden schoon gehouden worden en als dat lukt  door de collega winkeliers ingevuld  kunnen worden met visuals oid zodat het geheel erg gewoon beter uitziet.  Je zou eens moeten kijken hoe het geheel daarvan opknapt.  Nog een puntje van kritiek ondernemers als er een extra koopmoment is (zondag of extra avond) probeer dan allemaal open te gaan, en  niet die wel en die niet. Dit komt de verkoop absoluut niet te goede, niet  voor jezelf en ook niet voor je collega’s. maar het is en blijft wel een mooi dorp om te wonen en te winkelen en te  recreëren.

 

NEEM CONTACT OP

We zijn op dit moment niet online. Maar laat een berichtje achter en we nemen contact op!

Sending

©2021 Winkel Retail Advies mede mogelijk gemaakt door Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?