Training – resultaat direct zichtbaar

In de tweede helft van de winter van 2014-2015 heb ik een aantal trainingen gegeven aan dealers van BeCe raamdecoraties. Het merendeel van de dealers zijn verf en behang speciaalzaken en woninginrichters.

Stimuleren van de verkoop

De reden dat ik de training, die ik overigens nog steeds geef aan winkeleigenaren en medewerkers, heb ontwikkeld is dat er door de retailer te weinig wordt gedaan met datgene waar een winkel voor bedoeld is, het optimaal presenteren van handelswaar met als doel het stimuleren tot aankoop.

Een winkel moet eigenlijk je beste verkoopster zijn, ze heeft als voordeel dat ze nooit ziek is, ze is heel trouw en volgzaam. Echter ze kost het meeste geld, ze heeft geen eigen mening en neemt uit zichzelf geen initiatief, best jammer eigenlijk…. Dat houdt in dat we het zelf moeten doen. In de training leg ik uit hoe je dit moet aanpakken. We gaan dieper in op onder andere uitstraling (zowel binnen als buiten) hoe denkt en reageert de klant, wat is routing, wat zijn koude en warme plekken, wat is de meest optimale presentatie, hoe stimuleer je natuurlijke bij en koppelverkoop. Maar ook hoe kom ik van mijn bedrijfsblindheid af.

Dit alles ondersteunt een winkelchecklist en een winkelbezoek.

Direct resultaat

Het leuke aan het geven van deze training is dat je de retailers gedurende de training hun winkel in gedachten al aan het doorlopen zij, je ziet ze aantekeningen maken wat anders moet. Het resultaat van de training is in negen van de tien gevallen direct zichtbaar (sommige leren nooit of snappen er echt niks van) de resultaten vertalen zich ook in leukere cijfers. Variërend van omzetverbetering, hoger bonbedrag tot optimalisatie van voorraad en assortimentsdelen en alles wat daar tussen zit.

NEEM CONTACT OP

We zijn op dit moment niet online. Maar laat een berichtje achter en we nemen contact op!

Sending

©2021 Winkel Retail Advies mede mogelijk gemaakt door Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?