RetailScan

De RetailScan is een zeer uitgebreide scan van de winkel (of winkels). Het grote verschil met andere scans is dat wij naast de cijfers ook het kennis en kundeniveau van de ondernemer en of zijn medewerkers toetsen.

Een winkel kan nog zoveel potentie  hebben, het lukt gewoonweg niet als de ondernemer (of medewerkers) er -nog- niet klaar voor is. Als u als ondernemer uw aandacht verkeerd verdeelt zal het lastig worden alles uit de winkel te halen.

In de Retailscan komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Marktgebied/verzorgingsgebied

Wat is uw huidige marktgebied en is dit nog wel de juiste, woont uw (potentie) klant daar wel? Is uw verspreidingsgebied nog wel actueel? Zit er nog omzetruimte in het gebied wat zijn de kengetallen, hoe goed is de ondernemer op de hoogte?

3. Winkel

Kijkt u wel eens door de ogen van de klant naar uw winkel, is de winkel ingedeeld zoals u wilt of….. zoals de klant wilt? Hoe is de routing, de assortimentsopbouw? Wat zijn de cijfers die meehelpen de winkel in te delen? Worden de assortimentsdelen zo ingedeeld als de cijfers verlangen etc. Kortom doet de winkel wat zij doen moet, namelijk zoveel mogelijk verkopen?

2. Cijfers

Wat is het kennisniveau van cijfers, welke cijfers worden gebruikt welke zijn relevant, wat zijn de kengetallen, met welke cijfers wordt de winkel aan gestuurd, worden er sowieso cijfers gebruikt, welke kun je het beste met de medewerkers delen en waarom.

4. Medewerkers

Wat is het kennis en kunde niveau, volgen ze wel eens verkooptrainingen, zijn ze voldoende op de hoogte van relevante cijfers plannen en doelen. Is het team zo samengesteld dat alle talenten aanwezig zijn, etc.

Dit alles wordt uitgebreid weergegeven in een duidelijk en overzichtelijk, ruim 40 pagina’s tellend, rapport. Samen met geïllustreerde foto’s en duidelijk leesbare grafieken. Zodat u een helder en duidelijk rapport in handen heeft met conclusies en aanbevelingen.

Uiteraard nemen wij uitgebreid de tijd om dit document goed met u te bespreken. De heldere conclusies en aanbevelingen worden toegelicht en ze zijn ook haalbaar en realistisch.

U kunt de RetailScan eenmalig afnemen, maar voor een optimaal resultaat kiest u voor een abonnement.

Meer weten?

NEEM CONTACT OP

We zijn op dit moment niet online. Maar laat een berichtje achter en we nemen contact op!

Sending

©2021 Winkel Retail Advies mede mogelijk gemaakt door Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?